Ma uit pe internetzi (uneori cu detasare, alteori… not so much:)) si vad zeci de oameni tinand cursuri si programe, vad sute de oameni facand content (mai mult sau mai putin misto, in my opinion, of course), vad muuulta munca, multa creativitate, vad si tzepele stay relaxed :)), vad oameni care incearca sa-ti vanda ceva si din vacanta, vad oamenii care se copie unii pe altii fara macar sa-si dea seama, vad o incrancenare in opinii, in adevaruri, in lupta pt cifre si clienti, vad si contradictia dintre ce zic unii ca vor si ce fac de fapt – pt ca nu aleg pt ei, ci pt ca asa “se face”, asa “trebuie”, “asa e algoritmul”. Vad oameni invidiosi si critici si angrenati intr-o realitate nu tocmai placuta, dar pe care o apara cu pretul propriei vieti. De ce? I have no idea. Adica am o idee, dar asta e scopul altui articol. 

Stii ce NU vad decat foarte rar? 

Oameni fericiti. oameni liberi. oameni care fac ce fac ei cu placere. oameni relaxati. oameni care viseaza. oameni creativi carora nu le pasa de gura lumii si de ce “trebuie”. oameni care au o definitie clara si personala a succesului, nu ce le-au impus altii sa creada, si acel succes se simte prin toti porii fiintei lor. Oameni care se tin de treaba si de visul lor, oricare ar fi, fara sa incerce sa faca ce fac altii sau sa para altceva decat sunt. 

Oameni care isi fac “munca interioara” (sau energy work) si nu simt nevoia sa se declare shamani si iluminati. Oameni care sufera, plang, rad, se ridica, dau gres, traiesc cu pofta, cu bucurie, orice ar fi in viata lor. 

Rar mai vad oameni care sa nu-si justifice alegerile, pt ca au incredere in ei si ca orice decizie este din suflet si nu au nimic de demonstrat. 

Nu prea vad oameni care sa lase la o parte ce nu mai merge, ce nu le mai place, si sa… plece, pur si simplu, sau sa se razgandeasca. 

Nu prea mai vad oameni care dorm bine, respira bine, muncesc putin, cu placere, si traiesc cu pofta, si care isi spun parerile pe social media cu umor si curiozitate si deschidere, fara sa astepte vreo reactie. 

Asta e realitatea mea, pe care o vad din cand in cand, rasfoind internetzii. Daca o fi si a ta, welcome 🙂 

Ce inseamna asta? Ca – in clipa in care observ anumite lucruri – ele sunt oglinda emotiilor, gandurilor, energiei mele din acel moment. 

Si da, am avut o perioada mai lunga in care s-au reasezat anumite prioritati, in care mi-am dat voie sa respir, in care am simtit toateee povestile pe care mi le spuneam de mica in cap si care nu-s deloc placute. 

“Ca cine sunt eu sa fac ce fac. cine ma asculta pe mine. cine are nevoie de mine. nu stiuuuu ce vreau. si daca dau gres. si daca ma fac de ras. siii daca iese nasol. cuuum sa fac eu ce vreau, cand am alte responsabilitati.” 

Multe pe acelasi ton, de repros, de invalidare, de critici si judecati din astea, care ies mereu sa fie vazute si iubite. 

Oamenii relaxati din lumea asta sunt cei care isi fac loc pentru toate partile din ei, si alea bune, si alea mai putin misto. Sunt oamenii care accepta ca toate aceste “bube” nu pleaca de la tine, nici nu tre’ sa scapi de ele, si ca ele fac parte din farmecul personal. 

Dar nah, nu sunt io iluminata sau ceva, asa ca am dus criticile personale dupa mine – pana au dat in foc, sa zic asa. Si cand au dat in foc, m-am trezit si m-am oprit din ce-mi faceam. 

Pas cu pas, au revenit motivatia, inspiratia, iubirea pt cine sunt si ce fac, dorinta si pasiunea mea de a sustine oamenii, bucuria de fi profa, de a scrie, de a trai cum imi place, cum aleg eu. 

A nu se intelege ca-i critic pe cei despre care scriam in primul paragaf. Toti avem talente, scopuri, pasiuni, daruri, inspiratie, idei. Doar ca, uneori, suntem intr-o stare profunda de denial/ de negare. 

Fie constient sau nu, ne negam propriile dorinte si pasiune, pt ca… “nu faci bani din asta”, “ii dezamagesti pe cei din jur”, “ce-o sa zica lumea?”, “cine sunt eu sa am atat de mult/ putin/ sa fac x, y, z?”, “nu pot, nu stiu, nu vreeaaau sa fac ce-mi place de frica” etc etc etc. 

De asta suntem o mare de oameni care, practic, avem vieti faine, avem de toate, avem ce am cerut (familie, parteneri, case, iubire, bani, copii, calatorii, etc etc), dar totusi simtim disconfort, dezamagire, gol interior. 

Nu ne dam voie sa exprimam in cuvinte ce simtim si ce vrem cu adevarat. Ne mintim frumos. uneori atat de frumos, incat ne ducem in capcana “gandirii pozitive”, cu fluturasi si curcubeie si repetat in baie, I love you, I love you, si cu zambet ca ce frumoasa-i viata, si uitam de noi, de cine suntem si ce vrem si ce vise am ingropat atat de adanc de am si uitat de ele. 

Stiu ca faci ce poti tu mai bine. Stiu ca muncesti, inveti, mergi la cursuri, te pregatesti, incerci lucruri, visezi, crezi ca meriti mai mult, vrei sa-ti fie mai bine, mai bajbai, apoi iar te ridici, le mai lasi naibii pe toate apoi iar revii, sunt ups & downs normale zici tu. 

Dar daca poti avea TOT ce-ti doresti? Dar daca nu este necesar sa te straduiesti atat, sa lupti atat? Daca poate fi, si pt tine, bine, usor, mai repede decat crezi, si mai adecvat tie, sufletului tau? Daca nu tre’ sa ai cine stie ce talent ca sa primesti ce vrei? 

(despre talent si pasiune discutam in episodul urmator)

Si am lucrat la cateva modalitati pentru a obtine exact asta: CE VREI TU. 

1. Adevarul.

Sa te iei de manutza si sa stai cu tine si sa te intrebi ce anume nu-ti (mai) place, ce iti place acum mai mult, ce iti doresti cu adevarat, cum apari tu in viata ta, ce ai vrea sa faci si nu faci (indiferent de motive), la ce ai spune NU/ STOP cu prima ocazie, ce altceva ai vrea sa simti, sa traiesti, sa ai? 

Poti ajunge la adevarul tau cu mai multe intrebari specifice (si nope, nu din alea de prin reviste :))) si cu rabdare. 

2. Exprimarea.

Intotdeauna voi considera ca scrisul face minuni. Stiu ca si muuulti altii spun chestia asta. Chiar face!! Este un fel de grounding pt dorintele tale. 

Cand scrii ce simti, cand iti spui povestea, cand te deschizi, cand lasi lucrurile astea pe care le simti si le traiesti sa iasa la suprafata – se intampla niste lucruri: capeti curaj si incredere, realizezi ca nu e lupu’ rau afara si nu te critica nimeni, eliberezi o tona de energie care iti sta pe umeri, incepi sa fii vizibil si dorit si apreciat. Lucrurile se misca. 

Evident, scrisul asta nu e asa, cu dat din casa si blaming shits, si sa arunci niste chestii acolo, in lume, sa fie. Indiferent daca ai sau nu talent la scris, poti invata super repede ce si cum. 

La fel, daca tu consideri ca talentul tau este mai mult la vorbulitze, acelasi lucru il poti face prin video, sa inregistrezi acolo povestile tale. 

Si cum ma pricep (putin) la scris, ca o fac de 40 de ani, sunt aici pt tine 🙂 

3. Creativitatea.

Ideile, inspiratia, creativitatea, motivatia vin numai si numai din ACTIUNE.

NU poti astepta sa-ti pice ideea aia grozava. Ea vine cand esti ocupat cu munca. Deja ai facut pasi spre tine, spre adevar, spre ce vrei, spre exprimare, spre… iesit in lume. Atunci se intampla minuni. 

Iar pt stimularea creativitatii sunt si alte metode, daca nu stii ce anume sa faci, daca nu stii cum sa renunti la procrastinare si sa te misti din stagnare, din amanari si asteptari. 

4. Find your purpose & talent.

Trecem prin perioada asta de transformare (nu tocmai usoara. mai bine zis, it feels like crap) si poate si tu, ca si mine, simti un gol, simti ca ceva se incheie, ca nu mai merge, ca tre’ sa gasesti altceva, dar nu stii ce si cum. si de ce. 

Pot sa te ajut cu asta, pas cu pas, clar si la obiect. Iti vei schimba o multime de credinte si asteptari, s-ar putea sa descoperi despre tine noutati interesante, si in plus, nu te mai chinui tot cautand si asteptand sa se intample ceva. 

5. Marketing.

Well, daca vrei cumva sa faci si bani din ce-ti place, este necesar si ceva marketing. Inveti cum sa NU inspiri oamenii, ci sa ii lasi sa devina clienti natural, cu usurinta. Inveti cum sa te promovezi, fara sa exagerezi, fara sa faci ce fac altii, fara ads si cold calls si sa tragi de oameni si de situatii. 

Pt marketing, am mai spus si ma repet, poate se aude pana in spatele clasei :)))

NU exista marketing mai bun, mai simplu, mai firesc, mai practic, mai aducator de bani, de succes, de orice vrei tu – ca propria ta poveste. Pana si brandurile alea uriase asta fac, pana si antreprenorii lumii si altii la fel fac exact asta. 

Iar daca vrei sa incepi imediat, ca nah, nu suntem o generatie prea rabdatoare si vrei sa vezi rezultate, o poti face pe mai multe cai: 

* retele sociale. facebook, insta, altele. Am o provocare de 30 de zile pt tine, in care vei invata tot ce inseamna scris, marketing, succes, doar spunand/ scriind chestii din viata si experienta ta. Usor? Hmmm, not so much. But really really fun. 

* newsletter. NU exista loc pe internetzii astia, in momentul de fata, mai bun ca un newsletter privat, unde iti spui povestile, unde aduni adrese de email si care iti apartine 100%. 

* site. Iti ofer 100 de idei de content pentru a-ti tripla business-ul intr-un an. Yeap, mura-n gura. 

So. Unii dintre voi stiu ce spun eu aici, ca ati urmat programul Creativity, Marketing, Writing anul trecut. 

Iar acum am MULTE bonusuri 🙂 

Iata ce facem vara asta, incepand cu 10 iulie.

1. Truth.

CUM stiu ce vreau cu adevarat? Ce business/ activitate sa aleg si de ce? 

Cum ajung la dorintele pe care nici nu stiu ca le am, chiar daca n-am niciun talent? 

2. Writing. 

Cum sa scrii mai bine si mai clar ca sa ai succes.

Cum iti imbunatatesti stilul si cum sa scrii elevat si convingator si autentic.

Cum scrii long & short stories pentru online (site, social media), ca sa vina lumea buluc spre tine. 

3. Creativity. 

Ce ne facem cu inspiratia si, mai ales, cu lipsa ei?! “Daca nu stiu ce sa fac, ce fac?” – well, vei afla acum.

Cum sa-ti stimulezi creativitatea, motivatia si inspiratia. zilnic. Cum sa incetezi procrastinarea odata pentru totdeauna. 11 trucuri care chiar functioneaza. instant.

4. Find your purpose & talent. 

Workbook cu tot ce trebuie sa faci ca sa te re-descoperi si chiar sa te surprinzi cu rezultate interesante. 

5. Marketing. 

Ce si cum scrii ca sa atragi clienti motivati, care cumpara sau vor sa lucreze cu tine. (secret: NU ii inspiri). 

Vulnerabilitatea si expunerea vand. Afla ce si cum dai din casa, fara sa exagerezi si fara sa faci cold calls si sa tragi de oameni.

Expune-ti adevarul! – o provocare superba de 30 de zile. ACTIUNE CONCRETA!! 

(Eu am facut provocarea asta de 30 de zile si n-am vazut in viata mea asa ceva. O idee simpla si no-fuckin-brain – care mi-a triplat business-ul, mi-a adus contracte internationale si am avut si cea mai bogata zi din viata mea de antreprenor (multi-4-figures day in venit pasiv).

BONUS: Ce scrii pe site: 100 de idei de content pentru a-ti tripla business-ul intr-un an.

BONUS: Ce sa NU faci in business si pe site-ul tau. 

BONUS: Totul despre Newsletter. cum, de ce, ce-ti aduce. cum incepi, cum te tii de el. cum inscrii oameni. 

BONUS: Arta de a primi. (ca poti tu sa faci toti pasii astia, da’ daca nu stii si sa-ti primesti darurile/ banii/ clientii/ succesul si sa lasi sa vina usor, atunci nu mai are rost discutia). 

Daca astepti un semn, o idee, claritate, inspiratia, well, poate asta este semnul tau. Pt ca te invat pas cu pas ce sa faci ca sa-ti fie bine, sa ai succes, sa-ti fie si tie usor si, mai ales, sa fii fericit. Ca meriti asta. 

Iata ce spun si cei care urmat programul, chiar daca o forma mult mai simpla fata de ce ofer acum. 

“Daca n-as fi facut postarile astea cu tine timp de o luna, as fi ramas proasta. Acum inteleg cum fac astia din afara mii de dolari pe luna. Bai, daca stiam ca e asa usor, nu te plateam eu de acum 2 ani de cand te-am cunoscut? Dar de, asa invata omu.”

Cristina

“Mi-a fost foarte greu sa scriu primele 5 zile. Parca scoteam ideile din putul gandirii. Manual :))) Cand am inceput sa primesc feedback si sa apara clienti de neunde, asa de peste tot, mi-am zis ca ‘Ioana nu vorbeste tampenii’ :)) Am prins curaj. Tu stii, am sub 6 luni de cand sunt pe cont propriu. Si acum am primul contract de 5000 euro si am si clienti la cabinet. Dar nu orice clienti, din aia de ti-e mai mare dragul sa lucrezi cu ei. Si in mijlocul verii. Cand nimeni nu vrea terapie. Multumesc, Ioana, ma inclin.”

Lavinia – psiholog

“Nimeni nu m-a invatat ca se poate si asa. Pai bagam reclame pe facebook si google ads si am si angajat agentie sa faca marketing, am cheltuit o multime cu toate. Eu n-am mai vazut la nimeni ce faci tu. Normal ca am fost super sceptica, dar eram pierduta. Imi era lehamite de tot. Daca nu l-as avea pe fii-miu, ma lasam de business si ma angajam. Acum am clienti care mi-au fost colegi in liceu si plec si o luna in Spania. Se simte bine la orgoliu, dar si mai bine la portofel. Nu stiu daca tu sau eu am schimbat ceva, amandoua. Suntem magice.”

Laura

“Ceea ce am invatat de la tine, am tot incercat sa citesc si sa fac singur ani in sir. Nu mi-a iesit prea grozav, renuntam rapid. Acum a fost cu totul altceva. Programul asta merita toti banii din lume, chiar de ce il dai asa ieftin? 🙂 Iti multumesc ca in sfarsit simt ca am claritate si motivatie. Se simte foarte bine si atentia pe care o primesc, clientii sunt mai interesanti si ma platesc mai la timp, mai bine. Pasiunea cu care faci tu lucrurile, Ioana, si cum scrii, si ce ne inveti – asta este ce-a contat. Multumesc!”. 

Adrian

Datele programului:

* Incepem pe 10 iulie. dimineata, pe email. 

Primii 4 oameni inscrisi primesc un program-surpriza, bonus misto sa-si ocupe timpul si energia si sa se pregateasca de treaba, pana incepem. Te surprind, this is my promise 🙂 

* este online 100%, il poti urma de oriunde, de pe sezlong sau de la munte sau de la job. oricand ai tu timp. in ritmul tau. nu conteaza daca esti in vacanta, cu atat mai bine, ca ai mintea odihnita :))

* cursul are 5 module + 4 Bonus-uri si teme, cum am scris mai sus. 

* da, sunt langa tine si iti raspund la orice intrebari si ma uit pe materialele tale si iti scriu in timp real daca e bine sau nu ce faci. promit ca te cert si te indrum pana reusesti 

Investitia ta este 350 de euro/ 1741 lei, esti inscris imediat cum faci plata si imi dai un mesaj la [email protected].

“Stiam in mare parte ce mi-ai spus tu. Adica citisem pe undeva, dar ma indoiam sincer ca pot si eu sa fac asta. Bine, eu n-am fost niciodata genul sa stau si sa astept sa-mi pice din cer. Munca si iar munca. Daca nu e greu, parca nu e valoare. Da, credinte din astea luate de la ai mei.

Abia cand m-am apucat de treaba cu tine, am inteles ce este diferit. Starea asta de usurinta, de posibilitate. Nu cred ca am avut vreodata atata incredere in mine, cum am acum de cand cu provocarea ta. Si ce calatorie a fost. M-au recunoscut si oamenii pe strada si m-au felicitat. Am primul contract pe scris, cum am visat de cand eram mica. Scriu si sunt platita, usor si muuuult. Iar la yoga am toate clasele rezervate pana in septembrie, dupa ce am crescut pretul binisor.

Mi-as fi dorit sa ma fi apucat mai demult de asta, sa te ascult. Oferi cu adevarat valoare in tot ce ma inveti, sunt recunoscatoare. Ai transformat un Toma necredinciosul intr-o mare fana:))) Multumesc, Ioana. E bine sa fie usor. Daca as fi stiut…”

Claudia – yoga teacher, scriitor & antreprenor

Daca vrei sa-ti fie si tie usor, si bine, si pe bogatie, si magie – esti la un click distanta.

Multumesc!! De abia astept sa incepem calatoria si sa te provoc.

Huge love & hugs,

Ioana

Learn how to get anything you want

Comments are closed.