Am cunoscut-o pe Flavia cand m-a ales sa-i fiu mentor. De la o intalnire formala, relatia noastra s-a transformat in prietenie. O prietenie din alea cum rar intalnesti. Intelegere, recunoastere, iubire, inspiratie. Flavia este o femeie senzationala, libera, relaxata, inteleapta si cu o mare pofta de viata. Are o energie fabuloasa, este vulnerabila si asumata. Ce imi place mie cel mai mult la ea? O combinatie perfecta de dulceata si putere, de bucurie si flirt, de curaj si nebunie, de pasiune si curiozitate. Astazi te invit sa o cunosti si tu 🙂

Cine este Flavia Andrei? Ce vise, dorințe, neimpliniri, bucurii, iubiri trăiește?

Pe cât de simplă, pe atât de grea întrebarea asta. Îmi place să spun despre mine că sunt cu capul în nori, dar cu picioarele pe pământ. Sunt o mega visătoare, mereu mi-am dorit și am crezut că pot să-mi trăiesc viața așa cum își dorește sufletul meu, dar am și muncit mult pentru asta. Iubeeeeesc nucile de cocos și cred despre mine că sunt că o nucă de cocos :))) Puternică, dar și sensibilă.

Visez să călătoresc (și mai mult decât o fac deja), să dorm în junglă, să văd pinguinii de pe o plajă din Africa de Sud – și nu mai continui că am o lista lungă hahaha, să aduc o îmbunatățire în viețile oamenilor prin proiectele pe care le creez, să am o livadă, să ajung la un eveniment de-al lui Joe Dispenza. Doamne, Ioana, aș putea să scriu o pagină numai la întrebarea asta. Însă, în linii mari, îmi doresc trăiesc în armonie, libertate, sănătate, să mă bucur de viață asta superbă alături de oamenii pe care îi iubesc.

Hmmm… nu cred că am o „listă” de neimpliniri. Și asta nu înseamnă că am o viață perfectă. Nici pe departe. Am făcut niște greșeli în trecut, mai ales din punct de vedere financiar, care m-au costat. Și chiar și acum cred că, dacă e să mă gândesc, uneori mi se pare că muncesc mult pentru cât caștig. Însă nu aș numi-o neapărat neîmplinire. Pentru că am învățat să accept procesul ăsta așa cum e.

Asta nu înseamnă că stau cu mâinile în sân. Ci doar că accept și lucrurile care nu merg „perfect” și știu că toate trec. Sunt perioade. Ups and downs. Viața oricum se întâmplă. Deci e important cum ne raportăm la ea. Uite, de exemplu, în perioada asta mi-aș dori să pot să călătoresc mai mult. Însă sunt implicată în niște proiecte care mă țin mai mult aici. În care e nevoie să investesc acum și timp și bani. Și nu îl consider sacrificiu sau neîmplinire. Din nou, este o perioadă și iubesc ceea ce fac. Și știu că totul se întâmplă atunci când trebuie să se întâmple.

Și să trecem la lucruri mai frumoase, mă bucur și la lucruri mici, și la lucruri mari, of course. Iubesc burgerul veggie și vinul (da, știu, nu are nicio treabă una cu cealaltă :)) ), mirosul de cafea dimineața, să stau pe iarbă și în natură în general, îmi place să citesc pe plajă la apus, îmi aduce enorm de multă bucurie un masaj bun, o discuție frumoasă cu un om drag, să particip la evenimente unde cunosc oameni minunați sau învăț lucruri noi. Îmi plac mult pălăriile. Sar de bucurie când cineva cumpără un produs sau serviciu de la mine și primesc un feedback frumos.

Și mă bucură că am învățat în ultimii ani să mă iubesc (mai mult) și să fiu mai puțin dură cu mine. Să îmi dau voie, dacă am o zi mai proastă, să stau pur și simplu, să mă odihnesc, să-mi dau pauze (tot mai des fară să mă învinovățesc că „nu sunt productivă”. Am pus ghilimele pentru că eu cred că poți să fii productiv și când nu faci nimic. În sensul că atunci iți lași mintea și corpul să se odihnească. Și asta contează enorm la energie și creativitate și inspirație).

Povestește-mi, te rog, mai multe despre evenimentele și cursurile pe care le organizezi, despre social media, despre agenda ta superbă și despre Olimp. Ce te atrage, ce te ține în joc, ce îți dorești? Ce le oferi oamenilor din jurul tău?

Sunt tare motivată de dorința asta puternică de a trăi în libertate și bucurie. Cred că asta mă ține în joc și mă face să mă ridic din pat dimineața cu entuziasm și să trec la treabă.

Ca valori principale chiar pe astea le am – libertate, dezvoltare personală, iubire și călătorii. Și cumva toate stau la baza proiectelor mele și mă ghidează în tot ceea ce fac.

Iar când vine vorba de proiectele mele, „jobul” meu principal este de Social Media Consultant – lucrez cu freelanceri și antreprenori care au nevoie de direcție sau au nevoie să îi învăț de la A la Z cum să își creeze o imagine în online (mainly Instagram) într-un mod creativ și productiv.

Proiectul meu de suflet este Cocochard – o platformă online unde te poți bucura de un curs online de Life&Time Management și de agenda superbă de care spuneai.

Pentru că mereu am fost activă și în viața personală (ieșiri, călătorii, prieteni, grija de mine etc), dar și profesional, primeam foarte des întrebarea „Cum de ai timp pentru toate?” și mi-am dat seama că de fapt treaba asta cu timpul nu e doar despre tips&tricks de time management. E muuuult mai mult de atât. Asta e doar la suprafață. Mi-am dat seama că ce m-a ajutat pe mine a fost să-mi dau seama care îmi sunt valorile, dorințele și obiectivele, care (foarte important!) îmi erau consumatorii de timp și obiceiurile nebenefice și ce am făcut să le pun pe pozitiv. Și multe altele din zona asta. Apoi, bineînțeles că sunt importante și practicile de time management (pornind de la simpla creare a unui do to list), dar fundația e cea mai importantă. Și cu multă experiență personală și mult învățat, trial & error, citit și research am creat acest curs online și workshop-uri care au la bază cursul și au această abordare holistică, să spunem, prin care învăț oamenii cum să își organizeze viețile astfel încât să trăiască cu timp și bucurie.

Iar agenda superbă de care menționai este un jurnal de călătorii realizat din hârtie de nucă de cocos (of course :)) ) și bumbac textil reciclat. Este un produs tare simpatic în care poți să îți planifici călătoriile, dar și să îți păstrezi amintirile din vacanțe, și în care ești ghidat, dar ai și spațiu să fii creativ. Este perfect nu numai pentru iubitorii de călătorii, dar și pentru a fi făcut cadou.

Și hai să îți zic o chestie simpatică de manifestare care are legătură cu Olimp. Tot ziceam anul trecut că îmi doresc să lucrez de la mare, să aud valurile din dormitor, să mă trezesc dimineața să stau un pic la plajă, apoi după amiaza să lucrez din interior. Și fără să aibă legătură cu asta, mi-am pus pe dreamboard o poză cu un living dintr-un apartament pentru că voiam o schimbare. Și ce crezi? La câteva luni după am primit o oportunitate super simpatică și acum noul meu proiect se numește Olimp35, adică 5 apartamente la mare, în Olimp, toate cu vedere la mare. Și cea mai funny parte este că unul din apartamente, cel pe care l-am văzut prima dată, are livingul exact ca cel din dreamboard-ul meu :)) Exact exact adică și culoarea mobilierului și cum sunt aranjate lucrurile în cameră. Deci da, acum m-am făcut „proprietăreasă” și închiriez aceste apartamente oamenilor care vor să se bucure de libertate și relaxare la mare într-un apartament super spațios și complet utilat.

Însă, Ioana, nu numai că am muncit mult pentru toate lucrurile astea, dar foarte tare m-a ajutat procesul de dezvoltare personală și spirituală. Lucrul cu mine, cu terapeuți, coachi. Eu cred foarte tare că businessul crește odată cu tine. Deci prima data investește în tine.

Și pentru că eu am simțit pe propria piele cât de mult m-a ajutat acest proces, cât de important a fost să învăț să mă iubesc și să am încredere în mine (aici la partea cu încrederea încă mai am de lucrat că uneori, oricât de multe lucruri mișto aș face, mi se pare că I’m not good enough), acum lucrez, împreună cu una din cele mai bune prietene ale mele, care este terapeut, la un eveniment care va avea loc pe 5 și 6 Octombrie, în București – Healing with Love Summit. 2 full days cu Speakeri foaaaarte cool, experți în diverse domenii de la astrologie, numerologie, constelații familiale, feminitate, stil de viață sănătos etc. Și ne dorim ca toți cei prezenți la eveniment să învețe lucruri noi, să primească instrumente și informații care să îi susțină să aducă mai multă armonie și iubire în viața lor, să descopere practici și terapii, să cunoască oameni minunați ca ei. Practic, acest eveniment va fi despre conștientizare, bucurie și iubire.

Ce te deranjează cel mai mult la unii oameni? Ce simți că ai putea face mai bine?

Hmmm cred că primele lucruri care îmi vin în cap sunt scuzele și neseriozitatea. Uneori fac greșeala asta să am așteptarea de la oameni să facă ce stabilim, când stabilim, pentru că știu că eu așa fac și așa mi se pare normal. Însă uneori mă trezesc la realitate și zic hey, stai, că nu toți suntem la fel :)) Iar legat de scuze, e mult mai ușor să ne găsim scuze sau să dăm vina pe alții decât să lucrăm la noi. Și asta mă enervează, sau de fapt mă enerva, că acum sunt mult mai chill, când văd că mulți oameni se plâng că nu au timp să facă X lucru sau că ceva nu funcționează, dar nu lucrează la ei sau la schimbarea direcției.

Te-a ajutat în vreun fel programul meu de Mentorship?

Enooooorm. Și nu o zic că ești tu și îmi pui întrebările astea :)) Însă tu știi că în momentul în care am început să lucrăm eram foarte low. Și emoțional și financiar. Îmi amintesc că atunci când am semnat contractul eu nu aveam niciun ban :)) Însă mi-am ascultat intuiția și am zis „Doamne, eu simt să fac chestia asta și trimite către mine o oportunitate financiară benefică mie să pot să plătesc serviciile astea”. Am mers cu capul înainte, am avut enorm de multă încredere în tine și simțeam că e momentul să lucrăm împreună și că asta o să mă ajute. Și mi-am dat voie să fac investiția asta în mine și mă bucur tare mult că mi-am ascultat intuiția. Cel mai mult în lucrul cu tine îmi place că e și energy work și business work. E combinația perfectă pentru mine. Nu cred că merge una fără cealaltă.

Și la scurt timp după ce am început să lucrăm împreună s-au deblocat niște lucruri. Am primit niște oportunități la care nici nu mă gândeam. Am învățat de la tine atât de multe lucruri. Ești magică and you know it.

Care este cea mai mare frică a ta și cum o îmbrățișezi?

Sincer, oricât de curajoasă sunt văzută de cei din jur, am foarte multe frici. Însă uite, am citit într-o carte ceva cu care am rezonat mult – „curajul nu înseamnă să nu îți fie frica, ci să acționezi în ciuda acelei frici”. Și atunci da, mă pot considera o persoană curajoasă. Cum spuneam, am multe frici, de la astea „clasice” de avion – chiar dacă iubesc enorm să călătoresc, de apă/înec, de suferință și boală, etc însă cred că una din cele mai mari frici ale mele este doar să supraviețuiesc, nu să trăiesc. Mă sperie gândul de a mă trezi în fiecare dimineața să fac același lucru care nu mă împlinește sau că la sfârșitul vieții, când m-aș uita în spate, să văd o viață trăită fără sens, fără experiențe unice, fără visuri îndeplinite, fără conexiuni reale. O viață trăită așa, „cuminte”, în limitările societății.

Și atunci, prin toate acțiunile mele încerc să-mi urmez visurile, misiunea, să îmi trăiesc viața în bucurie și iubire și să mă bucur cât mai mult de timp și libertate. Să iubesc fiecare bucățică de viață, să îmi înțeleg emoțiile și trăirile, să le îmbrățișez și să accept că toate fac parte din viața asta minunată pe care sunt foarte recunoscătoare să o trăiesc.

Sunt și momente în care fac greșeli, bineînțeles, momente în care mă simt confuză, în care mi se pare că o iau pe arătură și nu mai sunt acolo pe drumul meu, însă cred că și când „ieși de pe drumul tău” ești, de fapt, tot pe drumul tău, pentru că, așa cum scriam de curând pe Instagram, viața nu e numai lapte și miere, plajă și cafele :))

Care a fost cea mai uluitoare experiență din viața ta? Ce te face fericită?

Prima care îmi vine în minte, deși au fost multe, este o experiență pe care am trăit-o într-un retreat. Eram în meditație, în theta, mai precis, și efectiv nu-mi mai simteam corpul. În cel mai frumos mod. Simțeam că sunt una cu Universul, cu Pământul, cu aerul și cu tot ce mă înconjoară. A fost atât de frumos, intens, dar liniștitor, că și acum am piele de găină când îmi amintesc. Și în acele momente am primit așa multe mesaje de la Divinitate, am văzut și am simțit lucruri pe care nici nu știam că e posibil să le simți.

Și în general aceste experiențe considerate de unii SF mă uimesc de fiecare dată și îmi fac piele de găină. De exemplu manifestările. Când mă conectez la mine, la Univers și cer ceva și instant bam, se întâmplă. E absolut magic. Uite, de exemplu, și când am lucrat cu tine știi că eram într-o perioadă foarte grea și emoțional și financiar, însă în momentul în care mi-am dat voie să intru în acest proces mi-au venit niste oportunități de „nicăieri” care m-au lăsat cu gura căscată.

În general aceste experiențe care aduc magie în viața mea mă fac extrem de recunoscătoare și fericită.

Și uite încă o experiență care clar e în top 5 cele mai frumoase experiențe de până acum. Am participat anul trecut într-un program european, The Break, care a implicat, printre altele, să locuiesc o lună în nordul Spaniei (țara mea preferată), într-o zonă rurală, împreună cu alte 20 de anteprenoare din Europa. A fost magic să mă plimb dimineața cu bicicleta pe drumurile acelea înconjurate de câmpuri și copaci și pasarele, să fac stretching și meditația de dimineața în livada din fața casei, să particip la numeroase sesiuni de mentorat, să cunosc oameni absolut minunați și să învăț atât de multe lucruri nu numai despre business, dar și despre oameni și despre mine.

De ce crezi tu că oamenii nu fac tot ce le place pe lumea asta și nu își urmează dorințele cele mai intime?

Cred că sunt multe motive, dar cele mai multe pornesc de la frică. Și din lipsa conexiunii cu propriul Sine. Cred că e vorba chiar de frica de a trăi. De a-ți da voie să trăiești. Ți se spune de când ești mic să rămâi cu picioarele pe pământ, că e greu să trăiești așa cum îți place, sau chiar imposibil. Că e rușine. Că trebuie să faci ce fac ceilalți.

Imi dau lacrimile acum în timp ce scriu pentru că mi se pare extrem de trist cum ni se întipăresc în minte aceste tipare și credințe și cum e nevoie de atât de multă muncă și conștientizare să ieșim din ele. Însă, atenție, simt să precizez că nu învinovățesc pe nimeni. Nu pun vina pe părinții noștri pentru că, deși o făceam în trecut, acum știu și simt cu tot sufletul că ei au făcut ce au știut mai bine pentru noi. Și chiar aceste limitări aveau menirea de a ne ține în siguranță.

Însă acum, în viața adultă, pentru unii dintre noi poate fi un proces lung și greu să anungem să avem curajul și deschiderea de a ne trăi viața conform propriilor valori, însă din punctul meu de vedere merită și este atât de împlinitor când îți dai seama că îți poți trăi viața și altfel. Că poți fi visător în timp ce rămâi cu picioarele pe pământ. Că ai puterea în tine, în sufletul tău, să trăiești așa cum simți. Dar primul pas este să îți dai voie. Să fii sincer cu tine și să îți dai voie.

What’s your secret power? Ce faci foarte bine și foarte ușor, dar nu știu mulți despre asta?

Mi-am dat seama de acest „secret power”, că era secret și pentru mine până de curând, din feedback-urile oamenilor cu care lucrez. Majoritatea oamenilor, după sau în timp ce lucrăm împreună, îmi spun că explic foarte bine, că am multa răbdare (funny thing este că dacă acum ceva timp mă întrebai care e cel mai mare defect al meu aș fi spus că nu am răbdare. Însă atunci când lucrez cu cineva am conștientizat că am enoooorm de multa răbdare să învăț, să explic lucruri, să repet de o mie de ori în 10 feluri dacă e nevoie). Că înțeleg de la mine și că reușesc să le captez atenția și să le țin energia ridicată. Să le dau, de fapt, energie, curaj, entuziasm, inspirație. Le dau avânt to do stuff.

Și mă bucur enorm când văd asta și cred că asta e o parte a misiunii mele pe acest Pământ. E un schimb de energie enorm acolo. Când primesc astfel de mesaje și văd că pot aduce o imbunatatire în viața cuiva îmi dă și mai multă energie și motivație to do my work.

Și cred că mai sunt bună la a organiza chestii. Oameni, lucruri, acțiuni. Sunt foarte simpatică și zâmbăreață eu așa :)) însă în același timp foarte fermă când e nevoie. Mi-a zis la un moment dat un client, după o discuție pe care am avut-o împreună cu un colaborator, „nu știam că poți fi așa tăioasă”. Cred că reușesc să păstrez bine echilibrul ăsta între fermitate și drăgălășenie și să mă adaptez ușor la situații și oameni noi.

Care este mesajul tău către lume? Ce ai scrie pe un banner, ce ai spune într-un megafon, ce ai lăsa în urmă, care este singurul sfat pe care l-ai da celor care vor să audă?

Să își trăiască viețile cu TIMP și BUCURIE. Asta aș spune în câteva cuvinte. Iar în spatele acestui mesaj cred că se află tot ce am spus mai sus. Să îți petreci timpul conștient, să știi care sunt lucrurile importante pentru tine și acolo să îți pui energia, să ai grijă de tine și să te iubești, să investești în tine și în relații implinitoare, să îți dai voie să aduci bucurie în viața ta prin lucruri mărunte, dar și prin îndeplinirea viselor mărețe. Să îți dai voie să trăiești.

Să fii conștient de cât de superbă e viața asta și cât de binecuvântați suntem că o trăim. Și să înveti să fii recunoscător pentru fiecare clipă. Aaa siiii oricât de clișeic ar suna, nu lăsa haterii să te oprească. Haterii, societatea, educația formală, „prietenii”. Tu ești tu și ai drumul tău no matter what they say. Hai să trăim cu bucurie și iubire!

Pe Flavia o gasesti pe Instagram. Daca vrei sa mergi la Olimp, ii poti scrie direct sau aici. (am scris si eu despre vacanta mea la mare aici).

Learn how to get anything you want

Comments are closed.